@ Hovedside/Meldinger - Nettverksgruppa - NVG
Personlige verktøy

Hovedside/Meldinger

Fra Nettverksgruppa - NVG
Revisjon per 24. mar 2014 kl. 16:42 av Caroline (Diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk


Innhold

Kurs: Pingvin og Pizza 24. mars

Syns du kommandolinjen er litt skummel? Lurer du litt på hvordan sånn Linux virker? Hva er IRC, egentlig? Da bør du komme på Pingvin og Pizza - En snill innføring i ting det kan være lurt å kunne!

Lær å henge på IRC selv når du er borte! Styr hjemmemappa di som en sjef! Multitask i ett tekstvindu! Spis pizza etterpå!


Det er lurt å ta med seg en laptop og godt humør!


Kurset og forfriskninger er gratis for alle; etter kurset spiser vi pizza.

Pizza for ikke-medlemmer: 50,- ( Medlemskap inkludert om du vil!)

Pizza for medlemmer: Gratis.

Program for kvelden:

● Introduksjon

● Helt grunnleggende UNIX-kommandoer i et rolig tempo

● Hva er Screen, og hvorfor er det så nyttig?

● IRC - hvordan det virker og hvordan du kan koble deg til

● Tegnsett - hvorfor blir det alltid feil med Æ, Ø og Å?

● BONUS: Krisehåndteringskurs - hva gjør du når noe går galt?


Trenger du spesiell tilrettelegging? Har du noen spørsmål? Ta kontakt med caroline@nvg.ntnu.no

Generalforsamling 24. februar

Det blir ordinær generalforsamling i Nettverksgruppa mandag 24. februar i EL3. Tidspunkt blir 18:15.

Den viktigste saken er å godkjenne regnskap. Det blir også valg, og mulighet for å fremme andre saker. Saker må meldes innen to uker før. Endelig saksliste blir sendt ut en uke før.

Nytt terminalrom og innflyttingsgave fra PVV

NVG har fått nye lokaler! Vi bor nå i G006A&B. Kortlås på dør er ennå ikke på plass, så det kan ta en liten stund før vi får god aktivitet igjen. PVV kom på besøk på styremøtet 27. januar, og tok med en innflyttingsgave! Det er en Arduino-basert døråpningsdetektor. Tusen takk til PVV - vi håper å ta den i bruk snart :)

(thumbnail)
F.v. hiasen, gunnarre, caroline, alxandr

Film- og pizzakveld!

11. oktober kl 18:00 i Auditorium R1, Gløshaugen

Filmforslag: Galaxy Quest

Nå som vi ikke har noe sted å være må vi kompensere litt for det med sosiale hendelser. Vi kan ha det trivelig uten terminalrom også! Ta med godt humør og bli med - medlemmer og ikke-medlemmer er like velkomne!

Om du vil ha pizza, ta med 50,- og så dekker NVG resten. NVG stiller også med servietter og pappkopper, men du må ta med din egen brus og eventuell snacks. Arrangementet er alkoholfritt. Facebookevent finner du her! Vi krever ingen påmelding, men det er greit å vite hvor mange som kommer :)

Kontingent

Fristen for å betale kontingenten for 2013/2014 er 1. oktober. Kontonummeret er 0530 0888560. Se forøvrig reglement for medlemskontingent og tjenester i NVG.

Diskkvote

2010-11-01

Styret har per 2010-11-01 senket prisen for diskkvote. Det koster nå kr. 100,- per 4 GB. Dette er som før en engangssum, og inkluderer backup.

Kontosperring

2010-02-21

Vi har begynt å sperre kontoene til brukere som ikke har betalt kontingenten. Spørsmål kan sendes til styret@nvg.ntnu.no eller kasserer@nvg.ntnu.no. Se reglement for medlemskontingent og tjenester i NVG.

NVG på IRC

2009-08-13

Vi har vår egen IRC-kanal: #nvg (på IRCnet) Vær velkommen til å diskutere NVG-relaterte ting og annet!

Speil

2003-08-19

Vi har ærlig talt ingen oversikt over hvilke speil o.a som fortsatt er aktive, så dersom du opplever problemer, kontakt webmaster. Alle viktige sider som tidligere har ligget under nvg-web-strukturen, er enten flyttet tilbake dit de var, eller settes opp med 403(permanently moved)-headere. Foreløpig er det satt opp auto-redirect til oldwww for disse sidene.

In english: NVG has made new web pages and changed the structure of them. Pages earlier found in the stucture has been moved to http://oldwww.nvg.ntnu.no/ and are being autoredirected. They will later be moved back or set up with 403(permanently moved)-headers. We actually have no overview of wich mirrors etc. that are still in use, so please contact webmaster if you have any problems.

Nyere (igjen) mail-rutiner for de som bruker pop og imap utenifra

2000-01-04

Brukere av pop/imap utenfor NTNU skal egentlig bruke sin ISPs mailserver som SMTP-server. Det er midlertidig mulig å bruke smtp.nvg.ntnu.no i ca 10 minutter efter pop/imap innlogging. De samme 10 minuttene gjelder for brukere på NTNU utenfor NVG. Alternativ for viderekomne brukere som kan ssh: Les ssh-oppskrift og ssh-kokebok.

OpenVMS

1999-10-01

Vi kjører nu også OpenVMS Maile vms@nvg.ntnu.no hvis du vil ha konto. (Forutsetter NVG-medlemskap) Mer om VMS se facts

Kryptér eller dø!

1999-05-28 http://oldwww.nvg.ntnu.no/nytt/personlig_sikkerhet.phtml Bruk ssh for å sikre dine passord, og pgp for å sikre din email. Evt så finnes gpg. Ssh må faktisk brukes, da telnet og ikke-anonym ftp stort sett er tatt livet av.

Spam, Spam, Spam!

1997-08-13

Beskytt deg mot reklame-email med procmail.