@ Om NVG/Historie - Nettverksgruppa - NVG
Personlige verktøy

Om NVG/Historie

Fra Nettverksgruppa - NVG
Revisjon per 2. mar 2018 kl. 04:01 av Kaasen (Diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk
(thumbnail)
"Terminalrommet"

NVG (Nettverksgruppa) ble startet høsten 1990. Vi var en gjeng studenter som hadde konto på NTHs studentmaskiner og vi fikk dermed smaken på nettverk. On-Line, IFIs linjeforening, hadde temakurs, og nettverk var et av de tema som studentene ønsket mer kunnskap om. Lene Jensen ble spurt om å holde nettverkskurs, og vi jobbet da med VMS på AVHs sentrale VAX. Etter kurset ønsket vi å fortsette med nettverk, og vi jobbet for å få en egen maskin. Etter iherdig jobbing og litt tid, fikk vi vår første maskin, Swix, fra IfI. Vi holdt til på IfIs lab 4, det såkalte terminalrommet. Dette ble etterhvert uholdbart, og vi begynte å jobbe for å skaffe oss et eget rom. Sommeren 1992 fikk vi det som i dag kalles 'gamle nettverksrommet', og da ble det fart i sakene. Inntil da hadde gruppa ca. 10-20 medlemmer, det er litt vanskelig å si sikkert, da medlemslistene var usikre. Etter at vi fikk rommet spratt medlemsmassen i været, og vi fikk også en del nye maskiner.

Våren/sommeren 1993 fikk vi av IfI tildelt nye lokaler (lab 3, i kjelleren på blokk B). Etter to gode år der, måtte IfI ta ibruk den lab'en selv, og vi ble husløse igjen. Etter en intens jakt, fikk vi hjelp fra Eric Sandnes, ITEA, og da ble vi å finne i blokk B som før, men nå i 3. etasje, rom 335.

Da NTNU begynte arbeidet med å flytte fra Lade, måtte vi nesten sørge for å skaffe oss ny plass være. Etter en del om og men endte vi opp i det som nå kalles IT-syd (gamle felles fysikk) med serverrom og verskted spredt litt her og der i de nye lokalene til IDI. Vi har pr. i dag en løsning vi er fornøyde med, med både lab, verksted, serverrom med skikkelig kjøling og stort lager. Vi har nå et par hundre aktive/betalende medlemmer og en stor masse av inaktive medlemmer.

Vi ønsker å ta vare på de sosiale aspekter, så en del av lab'en blir brukt som sofa-krok. Her har vi eget kjøleskap, mikrobølgeovn og vannkoker. Vi har gått til innkjøp av TV, ovn og arrangerer film-kvelder, og har også hatt spillkvelder (brettspill), og disse er alltid populære. Intensjonen med gruppa var å gi studenter mulighet til å lære mer om nettverk og datamaskiner. I starten var vi kun for IFIs studenter, men interessen var så stor, at vi nå har medlemmer fra hele NTNU, og vi har også en del ansatte som medlemmer.

For så se på NVGs gamle hjemmesider anno 90-tallet, se https://oldwww.nvg.ntnu.no/

Bilder