@ Nettverksgruppa - NVG
Personlige verktøy

Hovedside

Fra Nettverksgruppa - NVG
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

NVG - Nettverksgruppa

Velkommen til Nettverksgruppas World Wide Web. Nettverksgruppa er en forening for datainteresserte studenter og ansatte ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim.

Les mer Om NVG her på Wiki'en, eller les Infoheftet vårt.

Kontakt oss gjerne dersom du føler for det.

Vil du bli medlem?

Har du lyst til å bli medlem, er du veldig velkommen! Du finner mer informasjon om medlemsfordeler og kontingent på siden Bli medlem. Har du lyst til å se selv, er det selvsagt bare å komme innom terminalrommet vårt eller prate med et styremedlem. Vi biter ikke :)

MOTD

(Dagens melding fra maskinene våre:):

Meldinger

Datautstyr gis bort

2024-05-21.

I forbindelse med utflyttingen fra maskinrommet gir NVG bort overflødig datautstyr, se egen side.

Endringer for NVGs maskinrom og nettverk

E-post sendt ut 2024-03-08.

Det ligger an til at NVG mister maskinrommet og sannsynligvis også IP-subnettet. IT-bygget skal pusses opp, og IDI har ingen plass til oss mer.

Vi i styret undersøker flere muligheter for nytt rom og nett, og ser optimistisk på å finne en løsning for videre drift av e-post, ssh, www osv. Vi tar gjerne imot hjelp fra dere medlemmene. Det som trengs:

  • Maskinromplass, i eller i nærheten av Trondheim. Et 1/4 rack skulle være mer enn nok.
  • Subnett. For IPv4 holder det med et /29-nett; for IPv6 burde det ikke være noe problem å få et større nett. Plasseringen på nettet kan være et annet sted enn maskinrommet, vi kan ha det i tunnell.
  • En smarthost (relay) som vi kan bruke til å sende ut e-post. Da kan vi i verste fall ha maskinene på dynamiske ISP-adresser, om vi ikke får noe annet nett.

Angående e-postdomene anbefaler vi medlemmene å sende fra brukernavn@nvg.org istedenfor brukernavn@nvg.ntnu.no. NTNU sier at vi får beholde nvg.ntnu.no-domenet, men vi stoler ikke på at det vil være tilfellet på lengre sikt. nvg.org eier vi selv.

Det vil sannsynligvis bli solgt eller gitt bort gammelt datautstyr som vi ikke lenger har plass til. Følg med på hjemmesidene om du er interessert.

Eldre meldinger