@ Referat:Styremøte 19. september 2016 - Nettverksgruppa - NVG
Personlige verktøy

Referat:Styremøte 19. september 2016

Fra Nettverksgruppa - NVG
Gå til: navigasjon, søk

Tilstede på terminalrommet: kaasen, hiasen, gjester fra PVV: ilsegv, simongli
Tilstede på appear.in: gunnarre, caroline, thomasr


Møteleder: kaasen
Referent: caroline

Innhold

1. Godkjenning av innkalling og dagsorden

OK

Saksgang blir som følger: Sak 4. og 5. først grunnet besøk fra PVV, og disse sakene angår dem.

2. Referatsaker fra forrige møte

Gjenstår: Strømkurs, hyller, brreg, mazemap, testdomene for e-post.

Bord fra IKEA er kjøpt og hentet, og salongbordet er allerede montert.

Nye medlemmer må fortsatt få brukerkontoer. Kaasen sender e-poster til stud-adressene deres. Det hadde vært fint å ha noe å invitere dem til.

Vipps er i boks, må sjekke ukentlige e-post om man vi ha detaljer om betalingene, ellers installere Vipps' bedriftsapp. Det burde vi ha før vi skal ta betalt for, si, minnepinner på Linux-dagen.

Vi kommer på informasjonstavlene i Elektrobygget! Skilt ikke avklart

Dato for neste generalforsamling. Forslått: 4. november, tentativ dato. Vedtas neste styremøte.

Kontingentpåminnelse er sendt!

3. Kurs og kurskalender

Forslag til nytt navn på punkt: "Kurs, kurskalender og aktiviteter"

Yubikey-kurs med yorn blir antakelig en eller annen felles greie med PVV. Ingen dato satt enn så lenge.

DNSSEC blir enten holdt av gunnarre (ikke hørt noe mer fra norangsh). Uansett må et DNSSEC-kurs annonseres vidt og bredt, da det er antakelig er en del alumni vil synes det er nyttig.

sjn har lyst til å holde kurs i Perl 6! Han trenger å få dekket reisekostnader, men ordner egen overnattingsplass. Vi ber sjn om en disposisjon om hva kurset kan handle om, og så vedtar vi på neste møte. Caroline kvirrier ham på IRC.

Clojure-kurs og grundigere IRC-kurs er fortsatt usikkert.

Ideer til arrangement/prosjekt som nye medlemmer kan delta på?

De fleste ideene er avhengig av at vi har fungerende arbeidsbord. Det er kjøpt inn, så det må bare monteres.

En Project Euler-kveld med rom for folk som er ganske ferske programmerere.

Sette opp en mediesenter-boks som felles prosjekt.

Sette opp vindus-skjermen, med brainstorming om hva vi vil ha på skjermen.

Filmkveld! Foreslått dato: 29. september. Denne kvelden er nå foreslått som 25-års-planleggingskveld. Vi kan se film kl 20, for eksempel. Forslag: Spaceballs. Har vi ikke filmen, så kjøper vi den inn.

Linux-verksted som oppfølging til 25-årsfeiringa! Gi dem en lapp i hånda eller redigere Live-installasjonen til å vise info? Forslag 18. oktober til Linux-verksted. Lett bevertning. Må bare rydde bort ting og montere opp bord.

4. Arrangere feiring av Linux' 25 år sammen med PVV?

Ilsegv presenterer - 5. oktober er det en 25-årsdag for Linux, og vi har lyst til å gjøre litt stas på det. Standtillatelse er allerede ordnet, de vil ha med NVG på PVVs event, og ber om innspill og ideer.

Forslag: Pingvinformet kake. Foreslår at NVG orger kake sammen med ilsegv. On-the-fly-installasjon på stand, ta med laptopen din. Prøv Linux her! Forberede Live-USBer. Selge USB-minnepinner til selvkost med Live Linux på. Gunnarre får tak i 8GB minnepinner til 32,-. Vi kjøper inn 20 stykker. Gunnarre bestiller i morra! Med Vipps som betalingsmåte blir det lett å få folk til å kjøpe en. Dele ut Linux Cheat Sheets. Samle inn lure Linux-triks og dele dem ut til mer erfarne brukere. Gunnarre foreslår en konkurranse for å samle inn de beste Linux-tips. emacs-kjeks. (emacs/COOKIES via Eirik Newths oversettelse her: http://newth.net/eirik/2003/09/29/usrshare/ )

Forslag: Sende ut e-post til Aktive og Trondheim-listene, og be om deltakere. Ansvarlig: hiasen, caroline

Dato for planleggingsmøte: tentativt 29. september kl 17:00 (om ingen på e-postlistene har noen innvendinger), vi kan se film seinere.

5. Svar til epostene fra Online om omstrukturering av serverrommet.

Vi ser på forslagene til kradalby. Serverrom3 er lite praktisk, gitt at NVG har mange maskiner som ikke er rackmonterbare.

Kaasen har tatt en titt og målt og funnet ut at vi kan krympe plassen vi tar til en og en halv reol ved å avskrote og komprimere litt. Dessuten er det plass til fem rack nedover der det er plassert fire på forslaget serverrom2 og serverrom3. Det ville gitt plass til Onlines to og PVVs tre. Uansett bør vi avskrote reolene våre.

Vi sender svar om at vi liker serverrom2-alternativet best, men at vi mener at det er plass til fem rack i raden. Kaasen har målt disse til seksti centimeter brede. Kaasen tar ansvar for å sende e-post til diskusjonen.

6. Eventuelt

Thomasr foreslår at vi tar i bruk Slack aktivt. Vi har allerede en Slack, og vi kan gjerne sette opp en bro mellom Slack og #nvgstyret. Styret registrerer brukerkonti, thomasr finner ut hvordan vi lager bro. Spør eventuelt yorn om tips, siden han satte opp discord-#pvv-koblinga.

Joppe og vindusskjerm: Thomasr har en gammel Raspberry Pi (første modell) vi kan bruke til vindusskjerm? Vi må ha lik skjerm inne på terminalrommet så vi kan se sjøl. Thomasr setter opp ting på Slack for prosjektet. Joppe må ha mer futt enn en Raspberry Pi, tror vi. En liten, vifteløs boks hadde vært fint, med to gigabit nettverksporter. CPU-futt er sikkert bra for OpenVPN.

Det bør ryddes en del ting til lageret, og arbeidsbordet monteres opp. Deretter må vi ha en ny lagerryddedugnad.


Møtet heves 22:10.