@ Skjerm - Nettverksgruppa - NVG
Personlige verktøy

Skjerm

Fra Nettverksgruppa - NVG
Revisjon per 28. jan 2017 kl. 18:35 av Gunnarre (Diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk


Nettverksgruppa NVG er en forening for datainteresserte studenter og ansatte ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim.

www.nvg.ntnu.no

Datautstyr gis bort

2024-05-21.

I forbindelse med utflyttingen fra maskinrommet gir NVG bort overflødig datautstyr, se egen side.

Endringer for NVGs maskinrom og nettverk

E-post sendt ut 2024-03-08.

Det ligger an til at NVG mister maskinrommet og sannsynligvis også IP-subnettet. IT-bygget skal pusses opp, og IDI har ingen plass til oss mer.

Vi i styret undersøker flere muligheter for nytt rom og nett, og ser optimistisk på å finne en løsning for videre drift av e-post, ssh, www osv. Vi tar gjerne imot hjelp fra dere medlemmene. Det som trengs:

  • Maskinromplass, i eller i nærheten av Trondheim. Et 1/4 rack skulle være mer enn nok.
  • Subnett. For IPv4 holder det med et /29-nett; for IPv6 burde det ikke være noe problem å få et større nett. Plasseringen på nettet kan være et annet sted enn maskinrommet, vi kan ha det i tunnell.
  • En smarthost (relay) som vi kan bruke til å sende ut e-post. Da kan vi i verste fall ha maskinene på dynamiske ISP-adresser, om vi ikke får noe annet nett.

Angående e-postdomene anbefaler vi medlemmene å sende fra brukernavn@nvg.org istedenfor brukernavn@nvg.ntnu.no. NTNU sier at vi får beholde nvg.ntnu.no-domenet, men vi stoler ikke på at det vil være tilfellet på lengre sikt. nvg.org eier vi selv.

Det vil sannsynligvis bli solgt eller gitt bort gammelt datautstyr som vi ikke lenger har plass til. Følg med på hjemmesidene om du er interessert.